ÅRETS KEBABIGASTE DAG!
äntligen!
Kebab har funnits i Finland sedan 1980-talet. Nu är det äntligen dags för hela Finlands favoritmat att få en egen dag. Varje år med start i år kommer Kebabens dag att firas 9 september. Dagen är en dag för mat, dans och glädje tillsammans med dem du tycker om och hyllar alla som vill ha lite extra guldkant i tillvaron.
💛 KEBABENS DAG FIRAS BÄST TILLSAMMANS! 💛
Fram med kebabkött, bröd, pommes, grönsaker, flera olika såser, tillbehör och allt du gillar. Det finns inga regler. Är det gott så är det gott! Bjud över ditt gäng på en supermiddag och fira högtidernas högtid Kebabens dag tillsammans!
“kebab gör dig glad! 🙂
46% av finländarna blir glada av att tänka på att de ska äta kebab!“
*YouGov december 2022
laga det du gillar
– KÖTT, KYCKLING eller VEGO
Alla kan göra sin grej med Hemmakebab. Ställ fram det protein du gillar, eller varför inte testa flera? Plocka, smaka och variera. Det tar bara några minuter att tillaga!
Kombinera – fram med såser och goda grönsaker
Är det gott så är det gott. Majs, sallad, gurka, tomat, ost, feferoni, het sås, mild sås, vitlökssås eller något helt annat. Det spelar ingen roll, ta det ni gillar.
ÄT PÅ ditt SÄTT – vilken kombo blir din favvo?
Det finns inga regler. Pitabröd, pommes, kebabrullebröd eller släng ihop en pizza eller två och slica upp. Enklare blir det inte att fixa en varierad middag för många.
kebabens dag
🎉
9 SEPTEMBER
🎉
kebabens dag 🎉 9 SEPTEMBER 🎉
15 minuter så har du middagen klar!
4 SUPERENKLA RECEPT FÖR Ett perfekt kebabens dag-firande!!
super-kebabrulle!
Kebabrullar kan man verkligen variera i oändlighet! Det går lätt som en plätt att göra en helt vegansk variant genom att byta ut den Klassiska kebaben mot Vegokebab - likaså såsen.
Krispsallad
2 tomater
1 rödlök
Feferoni
Laga kebaben enligt instruktionerna på förpackningen.
Skiva och hacka grönsakerna som du vill ha dem.
Bygg ihop din rulle, ringla över sås, vik ihop, njut!
Kebabtallrik!
Kebabtallriken går att variera i oändlighet och välj den kebab som du föredrar - klassisk, vego eller kyckling. Tillsammans med pommes och kebabsåser kan det inte bli fel.
Pommes frites
2 tomater
1/2 gul lök
1/2 gurka
Valfri sallad
Feferoni
Tillaga pommes frites enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär till gurkan, tomaterna, löken och salladen.
Tillaga kebaben enligt instruktionerna på förpackningen.
Kebabpizza!
Lika enkelt som gott! När du väl prövat kommer denna rätt bli en självklarhet i din samling helgkäk. Länge leve kebabpizzan!
Pizzakit
50 g riven ost
30 g ruccola
Feferoni
Sätt på ugnen. Bred ut tomatsåsen över pizzabottnen, börja från mitten av pizzan. Strö över den rivna osten.
Grädda pizzan i 5-10 minuter tills osten smält och kanterna fått önskad färg.
Stek kebaben i en stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen och lägg på den färdiggräddade pizzan.Toppa med kebabsås, ruccola och feferoni.
Kebab i pita!
En klassisk kebab i pita funkar alltid! Packa bröden ordentligt med grönsaker, kebab och sås. Sen är det bara att njuta!
2 tomater
1 rödlök
Isbergssallad
Feferoni
Skölj och skiva grönsakerna.
Hetta upp en stekpanna och stek kebaben ett par minuter på medelhög värme.
Värm pitabröden i brödrosten. Lägg i ingredienserna i brödet och servera tillsammans med kebabsåserna.
“kebab äts tillsammans! 💛 7 av tio äter helst kebab tillsammans med sina vänner eller familj!
*YouGov december 2022